Met de Meet-the-expert navormingsactiviteit komt de VRGT tegemoet aan de vraag van tabakologen naar informatie vanuit andere vakgebieden over inhoudelijke thema’s waarmee tabakologen in de dagelijkse praktijk geconfronteerd worden. Experten in het veld lichten vanuit hun ervaring het thema toe en gaan in gesprek met de aanwezige tabakologen. Een theoretisch ronde tafel gesprek wordt gecombineerd met de mogelijkheid tot het bespreken van casussen en praktische toepassing.

Meet-the-expert “Achter het (rook-)gordijn: De Invloed van Roken op Seksualiteit!

Merk je in de praktijk dat cliënten worstelen met seksuele bezorgdheden zoals erectieproblemen? Heeft roken een impact op de seksuele tevredenheid van je cliënten? De effecten van roken op seksualiteit zijn veelzijdig en vaak onderbelicht. Doorgaans zijn cliënten zich niet bewust van de link tussen hun rookgedrag en mogelijke seksuele bezorgdheden of hun seksualiteitsbeleving. En hoe ga je hiermee om tijdens je begeleiding?

Bram Steeman is seksuoloog en tabakoloog. Hij deelt in de volgende Meet-the-Expert zijn kennis en inzichten over de impact van roken en rookstop op seksualiteit. Bram geeft handvaten en tips mee om dit thema niet onbesproken te laten in een rookstopbegeleidingstraject. Een interessante invalshoek die zeker de moeite waard is om uit de taboe-zone te halen gezien de impact ervan op het welzijn van de cliënten.

Praktisch

Wanneer: Woensdag 15 mei van 19u30 tot 21u.
Hoe: Deze editie zal online plaatsvinden via Teams (je ontvangt de link na inschrijving). Kan je er niet live bijzijn? Geen probleem, je kan de opname nadien herbekijken.  
Deelnamekosten: 25 euro.

Inschrijven is verplicht

Uw inschrijving is pas definitief na registratie via het inschrijvingsformulier én overschrijving van de deelnamekosten op het rekeningnummer van de VRGT voor woensdag 8 mei. De betalingsgegevens ontvang je na inschrijving.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en navormingen via de nieuwsbrief De Tabakoloog.