Met de Meet-the-expert navormingsactiviteit komt de VRGT tegemoet aan de vraag van tabakologen naar informatie vanuit andere vakgebieden over inhoudelijke thema’s waarmee tabakologen in de dagelijkse praktijk geconfronteerd worden. Experten in het veld lichten vanuit hun ervaring het thema toe en gaan in gesprek met de aanwezige tabakologen. Een theoretisch ronde tafel gesprek wordt gecombineerd met de mogelijkheid tot het bespreken van casussen en praktische toepassing.

Je kan je vanaf nu inschrijven voor de najaarseditie!

OPGELET: deze navorming gaat nu ONLINE door!

Bied je al rookstop groepssessies aan of ben je dit van plan? Dan wil je dit natuurlijk in goede banen leiden. Misschien ging je al zelf (online) op zoek naar tips en concrete handvaten rond groepsdynamiek. Wij helpen je graag op weg! Kom op zaterdag 10 december online luisteren naar de ervaringen van Dirk De Troy (2KRACHT) en Koen Joly (KEIK). 

Sessie 1: groepsbegeleiding in de praktijk (Dirk De Troy)

Dirk De Troy is ervaringsdeskundige GGZ en verslavingszorg. Na zijn online
gokverslaving richtte hij in 2019 eenDirk De Troy zelfhulpgroep op.Hierdoor kan hij interessante inzichten bieden in enerzijds zijn eigen ervaringen met groepssessies en anderzijds zijn ervaring in het begeleiden van groepssessies.

Hij biedt antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe start je een groep op voor mensen met eenzelfde doel?
  • Welke drempels ervaren deelnemers en hoe speel je daarop in?
  • Hoe verwelkom je nieuwe deelnemers?
  • Wat moet je weten over het groepsproces en wat zijn de do’s en dont’s?

Luister naar Dirk's verhaal

Meer weten over Dirk

Sessie 2: een duik in gespreksmethodieken (Koen Joly)Koen Joly

Koen Joly begeleidt al 25 jaar mensen, teams en organisaties richting een effectieve en aangename samenwerking. Vanuit zijn ervaring reikt hij in zijn sessie creatieve methodieken aan om mensen in gesprek te laten gaan over ‘onderwerpen die er toe doen’.

Op interactieve wijze en met concrete oefeningen laat hij je kennismaken met de methodieken. Deze zijn "telkens weer verrassend en inspirerend, en helpen om eens anders naar de dingen te kijken.”

Meer weten over Koen

 

 

Programma

13.00u-14.45u Sessie 1: Dirk De Troy
14.45u-15.00u Pauze
15.00u-16.45u Sessie 2: Koen Joly
16.45u-17.00u Bedanking & evaluatie

 

Locatie

Deze navorming gaat online (via Zoom) door. De link ontvang je enkele dagen op voorhand.

Prijs

Deelname aan deze navorming kost €30 voor tabakologen. Als student Tabakologie en Rookstopbegeleiding geniet je van 50% korting en betaal je dus €15. Je ontvangt de betalingsdetails na inschrijving.

Ik schrijf mij in!