Wil je stoppen met roken? Dan sta je er niet alleen voor. Een tabakoloog kan jou helpen om een rookstoppoging vol te houden. Deze rookstopbegeleider is een professional die je op een deskundige manier begeleidt tijdens het rookstopproces. Een tabakoloog kijkt naar jouw specifieke situatie en mogelijkheden: wat motiveert je om te stoppen? Heb je al een stoppoging achter de rug? Wat ging toen goed? Wat ging minder goed? Op basis van jouw noden krijg je een begeleiding op maat.

Ik wil tabakoloog worden

Je hebt de grootste kans om succesvol te stoppen met roken wanneer je je laat begeleiden door een tabakoloog in combinatie met farmaca. Dat komt omdat rokers niet alleen lichamelijk afhankelijk zijn: vaak spelen ook psychologische factoren een rol. Farmaca  kunnen de lichamelijke ontwenningsverschijnselen opvangen terwijl een tabakoloog de roker bijstaat in de psychologische begeleiding om een stoppoging vol te houden.

Op maat en deels terugbetaald

De tabakoloog kent alle mogelijke hulpmiddelen die stoppen met roken voor jou makkelijker maakt. Samen met jou werkt hij aan een rookstopplan op maat waarin hij je vervolgens begeleidt. Aandachtspunten zoals stress, gewichtstoename, voordelen van rookstop en motivatie krijgen de nodige aandacht. Ook na herval ben je welkom bij een tabakoloog. Stoppen met roken is immers een proces van vallen en opstaan.

De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook wordt sommige farmaca gedeeltelijk terugbetaald. Een tabakoloog of jouw huisarts kan je hierover informeren.

Logo tabakoloog

Zoek een tabakoloog

  • Je kan je door een tabakoloog laten begeleiden in groep of individueel, maar ook telefonisch en online.
  • Een geregistreerde tabakoloog in jouw buurt vind je hier.
  • Wil je meer weten over hulpmiddelen om te stoppen met roken en rookstopbegeleiding? Klik hier voor meer informatie.