Intervisies

Ontdek de intervisiemomenten!

Intervisie is een inspirerende methodiek voor tabakologen die met en van elkaar willen leren. Het doel isonline meeting deskundigheidsbevordering, waarbij collega tabakologen een beroep doen op elkaar om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie en daardoor beter worden in hun werk. Ontwikkelingsgericht werken is een uitgangspunt.

Online of hybride, regionaal of interregionaal deelnemen

Alle intervisies, behalve deze in de regio Limburg, gaan online door. We moedigen deelname binnen jouw professionele regio sterk aan, zodat je kan netwerken met tabakologen in de buurt, maar interregionale deelname is eveneens mogelijk.

Meer info                          

Inschrijven

Meet-the-Expert: "Het moeilijk evenwicht tussen rookstop en slaapkwaliteit. Therapeutische implicaties voor de tabakoloog."

Stoppen met roken kan de kwaliteit van slaap aanzienlijk verbeteren. Er  is wel tijd voor nodig. Eén van de grootste klachten van rokers na rookstop is net een verstoorde slaap. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals nicotine ontwenning, een toename van angstgevoelens, als neveneffect van rookstopmedicatie, etc.

Prof. Dr. Johan Verbraecken legt uit welke factoren aan de basis liggen van een slechte slaapkwaliteit na rookstop en geeft antwoorden op de vraag hoe je als tabakoloog je cliënt of patiënt op de meest optimale manier doorheen deze moeilijk overgangsfase kan begeleiden.

Prof. Dr. Verbraecken is longarts en medisch coördinator van het Multidisciplinair Slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) Hij is expert in de (respiratoire) slaapgeneeskunde en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het domein van slaap.

Hij is professor aan de Universiteit Antwerpen, voorzitter van de Belgian Association for Sleep research and  Sleep medicine,  lid van het Executive Committee Assembly National Sleep Societies en tot 2018 bestuurslid van de European Sleep Research Society (ESRS). 

Binnen de European Respiratory Society (ERS) was hij achtereenvolgens secretaris en voorzitter van de Sleep and Control of Breathing Group,  E-Learning Director,  en co-chair van het ERS Accreditation Review Committee for respiratory training centres. 

Op wetenschappelijk vlak is hij (co)auteur van meer dan 200 wetenschappelijke papers, waaronder “1st equal author” van 2 ERS richtlijnen: “Non-CPAP therapies in OSA”, en “Central sleep apnea”. 

Hij is chief editor van het Leerboek Slaap en Slaapstoornissen en schreef voor  het brede publiek het boek ”SOS Slaap”.

Datum: Woensdag 6 november van 19u30 tot 21u.

Deze editie vindt online plaats. Een technisch sluitende mogelijkheid om de sessie te herbekijken wordt nog overwogen.

De deelnamekost bedraagt 30 euro. Je kan je hier inschrijven. Je inschrijving is pas definitief na registratie via het inschrijvingsformulier en nà ontvangst van je betaling. Je vindt de betaalinfo in het inschrijvingsformulier.

Inschrijven kan tot woensdag 30 oktober.