Er bestaan verschillende vormen van rookstopbegeleiding door een tabakoloog. Hierbij geldt de regel: hoe intensiever de begeleiding, hoe groter de kans op succesvol stoppen met roken. Hieronder vind je een overzicht van de soorten begeleiding door de tabakoloog.

Alleen of in groep

Tabakologen doen zowel aan individuele- als aan groepsbegeleiding.

Bij een individuele begeleiding word je gecoacht op maat. De tabakoloog kijkt naar jouw specifieke situatie en mogelijkheden en werkt samen met jou een rookstopplan op maat uit waarin hij je verder begeleidt.

Misschien laat je je graag motiveren door een groep en wil je je ervaringen delen met andere rokers. Dan zijn groepssessies iets voor jou. Deze sessies worden ook begeleid door een tabakoloog. Je kan zoveel van jezelf inbrengen als je zelf wil en je kan leren van anderen.

Beide vormen van begeleiding worden gedeeltelijk terugbetaald. Indien je kiest voor groepssessies kunnen in totaal 12 uren aan begeleiding gedeeltelijk worden terugbetaald. Voor individuele sessies kan je maximum 4 uren terugbetaling genieten.

Telefonisch of online

Heb je niet de tijd of de mogelijkheid om naar een tabakoloog te gaan? Heel wat tabakologen bieden ook rookstopbegeleiding op afstand aan. Klik hier om een tabakoloog te vinden bij wie je rookstopbegeleiding op afstand kan volgen.

Blijf je liever anoniem? Dan kan je bij Tabakstop terecht. Tabakstop is een gratis dienst waar je terecht kan voor informatie over roken en verslaving, voor hulp bij het stoppen met roken en voor begeleiding tijdens en na het stoppen met roken. Tabakstop is elke werkdag bereikbaar van 15u tot 19u op het gratis nummer 0800 111 00.

Op de site van Tabakstop vind je uitgebreide informatie over verslaving, de verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken, tips om vol te houden, de e-sigaret,….