Neutrale sigarettenpakjes

Verschenen op Knack-website Vrije Tribune: “Neutrale sigarettenpakjes zijn noodzakelijk om de eerste rookvrije generatie te creëren" Negen organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen tabak waaronder de VRGT onderschreven dit artikel. Zij hopen en durven geloven dat het invoeren van neutrale sigarettenpakjes wordt goedgekeurd en dat de gezondheid van de nieuwe generatie voorrang krijgt op de belangen van de tabaksindustrie.

VRGT Jaarverslag 2017

Ontdek in ons jaarverslag alle activiteiten van de VRGT in 2017 – van opleidingen over tuberculosebestrijding tot campagnes rond tabakspreventie – en lees de unieke verhalen van onze terreinwerkers, die iedere dag klaarstaan voor de patiënt. 

Opleiding SmartStop-methodiek voor tabakologen

Ga jij mee de uitdaging aan om jonge rokers te ondersteunen bij een volgende stoppoging?

Generatie Rookvrij

Op Werelddag Zonder Tabak, werd er op verschillende plaatsen in Vlaanderen een bellenblaasactie georganiseerd in het kader van de campagne Generatie Rookvrij. Onder de slogan “Ik blaas liever bellen dan rook” heeft ook de VRGT actie gevoerd in het Universitair Ziekenhuis Brussel en in ZNA Sint-Elisabeth te Antwerpen. De VRGT nam deel aan de acties 'Generatie Rookvrij' in ZNA Sint-Elisabeth te Antwerpen en in UZ Brussel. In beide ziekenhuizen werd een stand geplaatst met campagnemateriaal, bellenblazers en was er mogelijkheid tot CO-meting en toeleiding naar de tabakoloog.