Thumbnail
In het kader van 31 mei, Werelddag zonder Tabak, brengen we je graag op de hoogte van enkele acties waar ook de VRGT aan meewerkt. Zo is er de bellenblaasactie van Generatie Rookvrij op 28 mei en de campagne voor de bekendmaking van de tabakoloog die nog steeds doorloopt. Daarnaast openen 46 ziekenhuizen hun deuren voor rokers.

 Bellenblaasacties van Generatie Rookvrij

Ook dit jaar worden de bellenblaasacties van ‘Generatie Rookvrij’ georganiseerd. In verschillende basisscholen wordt er op dinsdag 28 mei samen met de kinderen bellen geblazen om te sensibiliseren voor het rookvrij maken van speeltuinen in de omgeving van scholen. Meerdere organisaties, pioniersgemeenten en influencers zijn gevraagd om mee bellen te komen blazen om op die manier deze boodschap te ondersteunen. Iedereen kan een bijdrage leveren door deel te nemen aan de acties en hier beelden van te delen op sociale media met #generatierookvrij en #ikblaaslieverbellendanrook. Aansluitend zal een sociale media campagne de compilatievideo van de beelden van de bellenblaasacties breed verspreiden.

Lees meer 

 

Bekendmaking van de tabakoloog

De campagne voor de bekendmaking van de tabakoloog loopt nog steeds door. Het Agentschap Zorg en Gezondheid probeert de tabakoloog meer bekendheid te geven bij rokers en gezondheidswerkers. Op 31 mei is het de uitgelezen kans om als tabakoloog naar buiten te treden en deel te nemen aan acties in jouw omgeving.

Lees meer 

 

46 ziekenhuizen openen hun deuren

Ter gelegenheid van de Werelddag zonder Tabak zetten 46 ziekenhuizen in België hun deuren open voor rokers. Ze bieden de rokers ook een aantal gratis testen aan.

Lees meer