Thumbnail
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de VRGT en de FARES naar aanleiding van de Werelddag Zonder Tabak op vrijdag 31 mei 2019 een sensibiliseringsactie. Voorbijgangers/rokers zullen op het Muntplein in 1000 Brussel, tussen 10u en 16u op een ludieke manier geadviseerd worden rond tabaksgebruik, de mogelijkheden voor rookstop en rond het verminderen van blootstelling aan tabaksrook en de gevolgen hiervan voor hun naasten.

In het streven naar een ‘Generatie Rookvrij’ willen de VRGT en FARES zoveel mogelijk ijveren om omgevingen rookvrij te maken en zo kinderen en jongeren een rookvrije toekomst bieden. Immers, door kinderen te laten opgroeien in rookvrije omgevingen, worden ze weerbaar gemaakt tegen tabaksverslaving.

Het doel is om mensen bewust te maken van de voordelen van stoppen met roken en om diegenen die dit wensen te informeren en door te verwijzen naar bestaande vormen van ondersteuning. Vanuit deze insteek wordt iedereen uitgenodigd voor de verschillende ludieke acties die VRGT en FARES hieromtrent organiseren op het Muntplein in Brussel.

Op het programma:

« Liever bellen blazen dan rook » voor jongeren en jonge gezinnen met de vraag om een selfie/foto te laten nemen en deze te delen op sociale media

• « Onderhoud met een tabakoloog in een mobilhome» voor persoonlijk advies en begeleiding

• « Foto's #generatierookvrij » om te delen op sociale media

• « Bullshit Free Generation » voorstelling van de actie uitgevoerd in Nederlandstalige middelbare scholen

• « Peuken - actie » Léo not Happy - iedereen overtuigd van het belang van een verantwoord beheer van tabaksafval

Meer informatie over de andere initiatieven in het kader van Werelddag Zonder Tabak die georganiseerd worden in Vlaanderen en Wallonië: www.vrgt.be en www.fares.be