Logo tabakoloog

 

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Voor heel wat mensen is één stoppoging niet voldoende voor een definitieve rookstop. Een begeleiding door een tabakoloog kan je helpen om succesvol te stoppen met roken en dit ook vol te houden. Het is dan ook belangrijk dat rokers hun weg vinden naar deze gezondheidswerker. Tijdens de Week zonder Tabak zet de VRGT samen haar zusterorganisatie FARES in het Brussels gewest daarom de voordelen van stoppen met roken, de tabakoloog en de verschillende vormen van rookstopbegeleiding in de kijker.

In aanloop van de Week zonder Tabak namen we samen met onze zusterorganisatie FARES deel aan het Irisfeest in Brussel met een informatieve promotiestand voor de tabakoloog en de voordelen van stoppen met roken. Met een ludieke actie 'liever bellen blazen dan rook' zetten we de campagne Generatie Rookvrij in de kijker. Heel wat Brusselse ex en niet rokers ondersteunden de campagne en lieten zich fotograferen met een positieve oproep voor een rookvrij leven tot zelfs de Jeugdbrandweer van Brussel, de lokale scouts en zelfs het Brussels Volkstejoêter. Was je erbij en ben je benieuwd naar de foto’s of miste je dit jaar het feest maar wil je al een voorproefje voor volgend jaar? Op onze Facebookpagina vind je alle beelden.

Voordelen stoppen met roken

Je motivatie is zoek en de angst om te hervallen belemmert je om de sprong te wagen. Herken je jezelf hierin? Dat is logisch. Stoppen met roken is moeilijk, maar helemaal niet onmogelijk. Zeker niet met een tabakoloog aan jouw zijde, die persoonlijke begeleiding aanbiedt en specifiek kijkt naar jouw noden.

Wat zijn jouw ultieme rookstopmotivators? Ontdek het hier en plan een gesprek in met een tabakoloog in je buurt. Samen kunnen jullie bekijken hoe je naar deze doelen kan toewerken.

Ontdek mijn rookstopmotivator(s)

Quiz 'Tabakowat?'

Wat is een tabakoloog? Wat doet deze expert? En is rookstopbegeleiding duur? Test je kennis over de tabakoloog tijdens de quiz ‘Tabakowat?’.

Getuigenissen ex-rokers en hun tabakoloog

Hoor je het liever van iemand die écht weet hoe het is om te stoppen met roken met de hulp van een tabakoloog? In deze spots delen twee ex-rokers een eerlijke en motiverende getuigenis over hun succesvol rookstoptraject met een tabakoloog. Hiermee hopen ze jou als roker te inspireren om net zoals zij de 'beste beslissing van hun leven' te nemen. 

Individuele rookstopbegeleiding

Bekijk deze video met Franstalige ondertitels:

Telefonische rookstopbegeleiding

Bekijk deze video met Franstalige ondertitels:

Maak kennis met een tabakoloog

Klaar om te stoppen, maar je twijfelt nog over het type begeleiding? Hieronder vertellen vier tabakologen meer over de verschillende soorten begeleiding die mogelijk zijn bij een tabakoloog. Zowel individuele begeleiding, begeleiding via de telefoon, in groep als via beeldbellen is mogelijk. Als rookstopexpert biedt een tabakoloog je een begeleiding op maat aan. Jij kiest waar jij je het meest comfortabel bij voelt.

Individuele rookstopbegeleiding

Rookstopbegeleiding via beeldbellen

Rookstopbegeleiding in groep

Telefonische rookstopbegeleiding

Compilatie bloopers Week zonder Tabak

 

De filmpjes zijn ook beschikbaar via YouTube.

Op de campagnepaginas www.ensembleversunnouveausouffle.be  en www.semainesanstabac.be van onze zusterorganisatie FARES vind je alle informatie in het Frans over de voordelen van stoppen met roken en een rookvrij leven.

In samenwerking met:

logo fares         tabakstop              logo generatie rookvrij            logo stichting tegen kanker        

Met de steun van:

logo COCOM

www.semainesanstabac.be