Logo tabakoloog

 

Dit jaar trappen we Week zonder Tabak af op zondag 26 mei 2024 met onze deelname aan de 20km van Brussel met een tweetalige loop- en wandelploeg BELTA. Hou zeker onze sociale media in het oog voor updates!

Ontdek onze campagne van 2024
 

Wat is Week zonder Tabak?

De Werelddag zonder Tabak is de jaarlijkse campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de aandacht te vestigen op de wijdverbreide prevalentie van roken en de negatieve effecten daarvan op de gezondheid en het milieu. De gevolgen van roken leiden wereldwijd tot meer dan 8 miljoen doden per jaar. De VRGT steunt de Werelddag zonder Tabak met een jaarlijkse campagneweek Week zonder Tabak in samenwerking met de Brusselse gemeenten, lokale welzijns- en gezondheidsorganisaties en haar Franstalige partner FARES.

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Voor heel wat mensen is één stoppoging niet voldoende voor een definitieve rookstop. Een begeleiding door een tabakoloog kan je helpen om succesvol te stoppen met roken en dit ook vol te houden. Het is dan ook belangrijk dat rokers hun weg vinden naar deze gezondheidswerker. Tijdens de Week zonder Tabak zet de VRGT samen haar zusterorganisatie FARES in het Brussels gewest daarom de voordelen van stoppen met roken, de tabakoloog en de verschillende vormen van rookstopbegeleiding in de kijker.

Voordelen stoppen met roken

Je motivatie is zoek en de angst om te hervallen belemmert je om de sprong te wagen. Herken je jezelf hierin? Dat is logisch. Stoppen met roken is moeilijk, maar helemaal niet onmogelijk. Zeker niet met een tabakoloog aan jouw zijde, die persoonlijke begeleiding aanbiedt en specifiek kijkt naar jouw noden.

Wat zijn jouw ultieme rookstopmotivators? Ontdek het hier en plan een gesprek in met een tabakoloog in je buurt. Samen kunnen jullie bekijken hoe je naar deze doelen kan toewerken.

Vind mijn rookstopmotivator(s)


Quiz 'Tabakowat?'

Wat is een tabakoloog? Wat doet deze expert? En is rookstopbegeleiding duur?

Test mijn kennis over de tabakoloog

 

Onze campagnes

Benieuwd wat de voorgaande jaren hebben gedaan?

Ontdek onze campagne van 2019         

Ontdek onze campagne van 2021           

Ontdek onze campagne van 2022

 

Op de campagnepaginas www.ensembleversunnouveausouffle.be  en www.semainesanstabac.be van onze zusterorganisatie FARES vind je alle informatie in het Frans over de voordelen van stoppen met roken en een rookvrij leven.

In samenwerking met:

logo fares         tabakstop              logo generatie rookvrij            logo stichting tegen kanker        

Met de steun van:

logo COCOM

www.semainesanstabac.be