Stoppen met roken is niet eenvoudig. Voor heel wat mensen is één stoppoging niet voldoende voor een definitieve rookstop. Een begeleiding door een tabakoloog kan je helpen om succesvol te stoppen met roken en dit ook vol te houden. Het is dan ook belangrijk dat rokers hun weg vinden naar deze gezondheidswerker. Tijdens de Week zonder Tabak van 16 tot 20 mei 2022 zet de VRGT daarom de voordelen van stoppen met roken, de tabakoloog en de verschillende vormen van rookstopbegeleiding in de kijker.

In aanloop van de Week zonder Tabak namen we samen met onze zusterorganisatie FARES deel aan het Irisfeest in Brussel met een informatieve promotiestand voor de tabakoloog en de voordelen van stoppen met roken. Met een ludieke actie 'liever bellen blazen dan rook' zetten we de campagne Generatie Rookvrij in de kijker. Heel wat Brusselse ex en niet rokers ondersteunden de campagne en lieten zich fotograferen met een positieve oproep voor een rookvrij leven tot zelfs de Jeugdbrandweer van Brussel, de lokale scouts en zelfs het Brussels Volkstejoêter. Was je erbij en ben je benieuwd naar de foto’s of miste je dit jaar het feest maar wil je al een voorproefje voor volgend jaar? Op onze Facebookpagina vind je alle beelden.

Getuigenissen ex-rokers en hun tabakoloog

Hoor je het liever van iemand die écht weet hoe het is om te stoppen met roken met de hulp van een tabakoloog? In de spots delen twee ex-rokers een eerlijke en motiverende getuigenis over hun succesvol rookstoptraject met een tabakoloog. Hiermee hopen ze jou als roker te inspireren om net zoals zij de 'beste beslissing van hun leven' te nemen. 

Individuele rookstopbegeleiding

Bekijk deze video met Engelse ondertitels

Bekijk deze video met Spaanse ondertitels

Bekijk deze video met Arabische ondertitels

 

Telefonische rookstopbegeleiding

Bekijk deze video met Franse ondertitels

Bekijk deze video met Engelse ondertitels

Bekijk deze video met Spaanse ondertitels

Bekijk deze video met Arabische ondertitels

 

Bekijk de campagne van de zusterorganisatie FARES (Fonds des Affections Respiratoires) in het kader van de Week zonder Tabak via www.semainesanstabac.be