Vrouw volgt een online meeting of navorming
Twijfel je om eens deel te nemen aan een intervisie? Tabakoloog Karolien vertelt je waarom het zeker de moeite is om het een kans te geven.

Karolien is sinds 2013 actief als tabakoloog-diëtist en neemt meerdere keren per jaar deel aan een intervisie.

"Dankzij intervisies kom je in contact met collega's met een andere achtergrond binnen het zorglandschap. Verschillende settings komen samen, waardoor je ook andere perspectieven leert kennen. Na een intervisie voel ik me gedragen, en is mijn rugzak weer gevuld met extra kennis en voorbeelden, die ik kan gebruiken tijdens een consultatie. Je voelt je gesterkt en het is vaak een bevestiging dat we het best goed doen."

Karolien raadt tabakologen die nog niet eerder deelnamen aan om het een kans te geven. “De sfeer is leuk. We kunnen heel open communiceren en beginnen elkaar ook te kennen. Maar het is zeker geen gesloten kliekje, nieuwe mensen worden direct opgenomen. Als je kan, neem je best deel aan een intervisie in je buurt. Het is goed om connecties te leggen met mensen in dezelfde regio. Wil je bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met één of andere opdracht? Dan kan iemand anders dit misschien wel van je overnemen."

Eender welk probleem, bezorgdheid of nieuws kan aangebracht worden. “Het is niet haalbaar om telkens alleen op onderzoek uit te gaan als er een nieuwe hype is (bv. vapen). Daarom is het fijn dat dit een plaats krijgt tijdens een intervisie zodat je hierover kan discussiëren met anderen."

Daarnaast is de opvolging van de VRGT ook waardevol. "Soms stuurt de verantwoordelijke stafmedewerker na het lezen van het verslag nog meer uitleg over het topic.

Meer info over intervisies

 

Schrijf je in!