Groepsessie
Bied je al rookstop groepssessies aan of ben je dit van plan? Dan wil je dit natuurlijk in goede banen leiden. Op zaterdag 10 december komen twee experts praten over hun ervaring met groepsdynamiek. Je kan je vanaf nu inschrijven voor deze Meet-the-Expert.

Bied je al rookstop groepssessies aan of ben je dit van plan? Dan wil je dit natuurlijk in goede banen leiden. Misschien ging je al zelf (online) op zoek naar tips en concrete handvaten rond groepsdynamiek. Dat hoeft niet: wij helpen je graag op weg! Kom op zaterdag 10 december luisteren naar de ervaringen van Dirk Detroy (2KRACHT) en Koen Joly (KEIK). Je gaat met een rugzak waardevolle kennis naar huis.

Sessie 1: groepsbegeleiding in de praktijk (Dirk Detroy)

Dirk Detroy is ervaringsdeskundige GGZ en verslavingszorg. Na zijn online gokverslaving richtte hij in 2019 een zelfhulpgroep op. Hierdoor kan hij interessante inzichten bieden in enerzijds zijn eigen ervaringen met groepssessies en anderzijds zijn ervaring in het begeleiden van groepssessies. Hij biedt antwoorden op vragen zoals: 

  • Hoe start je een groep op voor mensen met eenzelfde doel? 
  • Welke drempels ervaren deelnemers en hoe speel je daarop in? 
  • Hoe verwelkom je nieuwe deelnemers? 
  • Wat moet je weten over het groepsproces en wat zijn de do’s en dont’s?

Meer weten over Dirk? Neem een kijkje op zijn website.

Sessie 2: een duik in gespreksmethodieken (Koen Joly)

Koen Joly is pedagoog. Hij begeleidt al 25 jaar mensen, teams en organisaties richting een effectieve en aangename samenwerking. Vanuit zijn ervaring reikt hij in zijn sessie creatieve methodieken aan om mensen in gesprek te laten gaan over ‘onderwerpen die er toe doen’. Op interactieve wijze en met concrete oefeningen laat hij je kennismaken met de methodieken.

Meer weten over Koen? Neem een kijkje op zijn website.

Ontdek alle informatie over deze najaarseditie

Ik schrijf mij in!