Celine Vereeck
Stellen jouw cliënten stoppen met roken gelijk aan bijkomen in gewicht, en bemoeilijkt deze gedachte hun rookstopproces? Tijdens de volgende Meet-the-Expert gaan we hier dieper op in en exploreren we de focus op een gezonde levensstijl.

Stoppen met roken is nooit evident. Iedere roker ervaart eigen drempels, die het stopproces bemoeilijken. Een mogelijke gewichtstoename is daarvan een veelvoorkomend voorbeeld. Daarom gaan we hier tijdens de volgende editie van de online Meet-the-Expert op zaterdag 9 september dieper op in.

Onze eerste spreker is Celine Vereeck, erkend diëtist en gecertificeerd intuïtief eating counselor. Wat mag je van haar sessie verwachten?
✅ inzichten over het leren aanvaarden van (gezonde) gewichtsveranderingen
✅ oefeningen rond het respecteren van het lichaam (body positivity/ body neutrality) en hoe om te gaan met angsten over bijkomen in gewicht
✅ handvaten om de angst over bijkomen aan te brengen in een gesprek met cliënten die hiermee kampen

Naast een inleiding en situering van dieetadvies bij rookstop, is Celine's visie een interessante invalshoek die naast het klassiek voedingsadvies zeker de moeite waard is om als tabakoloog te exploreren.

Meer info