Ter gelegenheid van Werelddag zonder Tabak (31 mei) maakte de gemeente Elsene rokende Elsenaren en hun omgeving bewust van de voordelen die stoppen met roken biedt, en zette ze de tabakoloog in de kijker.

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Voor heel wat mensen is één poging niet voldoende. Het is leren door herhaling in combinatie met professioneel advies en steun van mensen uit je omgeving die de sigaret eveneens voorgoed doofden. Professionele begeleiding door een tabakoloog vergroot aanzienlijk de kans om definitief van de verslaving af te komen. Heel wat rokers zijn echter nog onbekend met dit soort begeleiding en de terugbetalingsmogelijkheden die hieraan verbonden zijn.

Elsene bouwt aan haar rookstopbeleid en wil haar inwoners zo goed mogelijk ondersteunen in hun weg naar een tabaksvrij leven. Daarom werkten de VRGT en het Fonds des Affections Respiratoire (FARES)* een prikkelende campagne uit om rokers een extra duwtje in de rug te geven.

Van 31 mei tot 6 juni spotten Elsenaren in het straatbeeld kleurrijke affiches met een QR-code op. Deze leidde naar de campagnepagina van Week zonder Tabak/Semaine sans Tabac, waarop de rookstopvoordelen en begeleiding door een tabakoloog in de kijker worden gezet. De actie werd ook vermeld in het tweemaandelijkse gemeenteblad van Elsene 'Info Ixelles' (pagina 40).

Met deze campagne hopen we de naamsbekendheid van deze gezondheidsprofessional in Brussel te vergroten en mensen bewust te maken van de kleine én grote positieve veranderingen die stoppen met roken met zich meebrengt.

* VRGT en FARES zijn partners van het project Generatie Rookvrij - Générations sans Tabac.

NL posters Elsene
FR posters